ZAPRŠKA U SVAKOJ ČORBI: NATO ne prestaje da se meša u unutrašnja pitanja Rusije, uvlače je u sukob sa saveznicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 17:32

ZAPRŠKA U SVAKOJ ČORBI: NATO ne prestaje da se meša u unutrašnja pitanja Rusije, uvlače je u sukob sa saveznicima

NATO i dalje poziva Rusiju da povuče priznanje Južne Osetije i Abhazije

, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na pres-konferenciji u Briselu.

Američki političar takođe poziva Rusiju da "poštuje teritorijalni integritet Gruzije i da poštuje međunarodno pravo".

Ranije je saopšteno da će predsednica Gruzije Salome Zurabišvili 22. januara posetiti sedište NATO-a u Briselu, kao i da će prisustvovati zasedanju zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komisije NATO-Gruzija.

Gruzija je u noći 8. avgusta granatirala Južnu Osetiju pomoću višecevnih raketnih bacača "Grad", a gruzinska vojska je napala Republiku i porušila deo njenog glavnog grada Chinvalija. Rusija, koja je štitila stanovnike Južne Osetije od kojih su mnogi primili rusko državljanstvo, uvela je vojsku u Republiku i nakon pet dana borbe potisnula gruzijsku vojsku iz regiona. Moskva je 26. avgusta iste godine priznala suverenitet obe republike, nakon čega je Gruzija prekinula diplomatske odnose sa Rusijom.

Tbilisi odbija da prizna nezavisnost republika.

Evropski sud za ljudska prava 21. januara je priznao neosnovanim optužbe Gruzije na račun Rusije u vezi sa događajima iz avgusta 2008. godine u Južnoj Osetiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stoltenberg pozvao Rusiju da „da poštuje teritorijalni integritet Gruzije i međunarodno pravo“

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2021, 11:39

NATO nastavlja da poziva Rusiju da okonča povuče priznanje Južne Osetije i Abhazije, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu. „I dalje pozivamo Rusiju da prestane da priznaje regione Abhazije i Južne Osetije“, rekao je on. Stoltenberg je dodao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.