Izvor: RTS, 26.Sep.2021, 13:55

Vučić u razgovoru sa Stoltenbergom: O situaciji na KiM u međunarodnoj zajednici “gromoglasno ćute“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova i Metohije.
Aleksandar Vučić je istakao da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom, nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očuvanje mira, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.
 
"Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa Kosova i Metohije koju sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici 'gromoglasno ćute'", naglasio je Vučić.
Ipak, kako kaže, svi su "iznenada zabrinuti kada na teritoriji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione, jer valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri".
Srbija, naglašava, poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, Srbija će se uvek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali Srbija i dalje pita kad počinje formiranje Zajednice srpskih opština i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa severa Kosova i Metohije.
Na kraju, uz zahvalnost generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, predsednik Vučić je postavio pitanje koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila? Danas, juče ili bilo kada?
Dvojica sagovornika dogovorili su se da ostanu u stalnom kontaktu zbog neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ HITNO RAZGOVARAO SA ŠEFOM NATO PAKTA: Zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021

Predsednik Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom...Predsednik je na njegovu zabrinutost situacijom na severu južne srpske pokrajine, rekao da Srbija nijednim svojim potezom nije narušila ni Briselski sporazum, ni rezoluciju 1244...OKUPACIJA SEVERA...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić: Srbija ničim nije ugrozila mir

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2021

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da međunarodna zajednica "gromoglasno" ćuti na okupaciju sjevera Kosova i Metohije oklopnim vozilima iz Prištine, a iznenada je zabrinuta zbog srpskih helikoptera i aviona ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vučić razgovarao s Stoltenbergom o situaciji na severu Kosova

Izvor: Beta, 26.Sep.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar  NATO naveo, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova.Kako je saopšteno iz Predsedništva, Vučić je istakao da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.