Izvor: Luftika.rs, 21.Feb.2022, 17:54

Vučić obećao da će od svoje plate obnoviti spomenik deci stradaloj u NATO agresiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue Milice Rakić, nastradale devojčice u bombardovanju NATO. Statua posvećena svoj deci stradaloj u NATO agresiji nestala je pre nekoliko dana iz Tašmajdanskog parka, a pronađena je jutros (21. februar) u jednom beogradskom parku.
Statuu će restaurirati „Livnica Jeremić“, koja je i prvobitno i izlila statuu, i dodaje da se u narednim danima očekuje da statua bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << restaurirana i vraćena na svoje mesto.
Goran Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio predsedniku koji je odlučio da svoj novac donira za restauraciju spomenika. Vesić je istakao da je spomenik Milici Rakić svedočenje o najstrašnijim događajima koji su se desili tokom bombardovanja zbog kojeg je, podsetio je, nastradalo više hiljada ljudi među kojima i nekoliko desetina dece.
U saopštenju se dodaje da je Milica Rakić simbol bezumnosti tog čina, kao i stradanja druge dece, te da ovaj spomenik zbog toga ima posebnu težinu.
20 godina od smrti Milice Rakić, devojčice koja je postala simbol stradanja dece od NATO bombi

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.