Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora i Unmika, to bi bila katastrofa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 11:02

Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora i Unmika, to bi bila katastrofa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će jedna od velikih sila tražiti povlačenje Kfora i Unmika sa Kosova i Metohije i ocenio da bi to bila katastrofa za sve nas.

On je novinarima u kasarni Dedinje rekao da će o tome pokušati da razgovara sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom sa kojim bi trebalo da se satene u Briselu u ponedeljak, kako bi svojim ugledom doprineo u zapadnoj alijansi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do toga ne dođe.

Vučić je rekao i da ne može da kaže o kojoj sili je reč, ali da su u pitanju obaveštajni podaci iz oficijelnih izvora.

Vučić je kazao da je susret sa Stoltenbergom od posebnog značaja.

Dodao je i da je Priština najavili da će 100 miliona evra na godišnjem nivou da izdvaja za vojsku, što je neuporedivo sa Srbijom koja je na nivou od dve milijarde evra.

"Nisu to uporedivi podaci, ne treba da se plašimo, ali nam je jasno sta bi neko želeo da uradi", kazao je Vučić.

Vučić: Sutra s Pahorom, u nedelju u Sloveniji

Predsednik Vučić najavio je da ga narednih dana čeka niz važnih susreta, a da već sutra u Beograd dolazi slovenčki predsedniki Borut Pahor.

"Pahor dolazi sutra, u nedelju treba da idem u Sloveniju gde će biti zvanični sastanci. Tamo će da bude Vljosa Osmani, Milo Đukanović, Zoran Milanović, Džaferović Komšić. Biće interesantno", rekao je Vučić novinarima u kasarni Dedinje.

On je rekao da posle toga odmah ide u Brisel gde ima večeru sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbegom koja je od velikog značaja.

Dodao je da će ako stigne u Briselu imati i sastanak sa potredsednikom Evropske komisije Marošom Šefčovičem vezano za litijum i druga pitanja.

Napominje da su za to zainteresovani i Evropa i Amerikanci, Kinezi...i da treba da vidimo ko šta nudi i predlaže građanima Srbije.

Predsednik Slovenije Borut Pahor će se sutra u Beogradu sastati sa predsednikom Vučićem, uoči samita Procesa Brdo-Brioni na slovenačkom Brdu kod Kranja, koji će biti održan 17. maja.

Pahor će u narednih 10 dana održati odvojene sastanke sa liderima zemalja koje su deo inicijative, prenosi slovenačka agencija STA.

Iz Pahorove kancelarije je saopšteno da su svi lideri koji su uključeni u inicijativu potvrdili svoje učešće na samitu 17. maja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora i Unmika, to bi bila katastrofa

Izvor: RTS, 13.Maj.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će jedna od velikih sila tražiti povlačenje Kfora i Unmika sa KiM i ocenio da bi to bila katastrofa za sve. Vučić je rekao da će o tome pokušati da razgovara sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, s kojim bi trebalo da se sastane...

Nastavak na RTS...

Vučić: Jedna velika sila kreće sa zahtevom da se povuku KFOR i UNMIK, to bi bila katastrofa

Izvor: Beta Video, 13.Maj.2021

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da jedna velika sila uskoro kreće sa zvaničnim zahtevom da se sa Kosova povuku KFOR i UNMIK što bi bila ``apsolutna katastrofa za nas`` i istakao da će zamoliti generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, sa kojim treba da se sretne narednih...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.