Vlada Kosova smenila zamenicu ministra pravde, članicu Srpske liste, zbog objave o NATO agresiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova smenila zamenicu ministra pravde, članicu Srpske liste, zbog objave o NATO agresiji

Vlada Kosova smenila je danas zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić, inače članicu Srpske liste, nakon što je na Fejsbuku napisala da je NATO agresija na SR Jugoslaviju predstavljala "namerno planiran genocid" koji je, kako je navela, usledio posle "decenije borbe protiv albanskih terorista", preneo je portal Košev.

"Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse", napisala je juče dosadašnja zamenica ministra pravde povodom 20. godišnjice početka NATO bombardovanja SRJ.

Po navodima portala, na tu objavu reagovala je poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu koja je zatražila od kosovskog premijera da Vesnu Mikić razreši dužnosti, što je Vlada Kosova prihvatila na današnjoj sednici.

"U Vladi i institucijama Kosova, nema mesta za individualnost, bez obzira na etničku pripadnost, kao ni za nipodaštavanje zajedničkih evroatlantskih vrednosti, posebno imajući u vidu da je država Kosovo stvorena upravo na tim vrednostima. Izjava zamenice ministra pravde Vesne Mikić, po kojoj je NATO bombardovanje bilo genocid nad državom i srpskim narodom je neprihvatljiva i predstavlja govor mržnje, koji je sankcionisan Ustavom i zakonom. Stoga sam danas razrešio dužnosti zamenicu ministra Mikić", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Vesna Mikić je druga funkcionerka Srpske liste koja je ove godine razrešena dužnosti u Vladi Kosova posle ministra poljoprivede Nenada Rikala koji je smenjen u februaru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.