Vesli Klark: Ponosan sam što su SAD okončale etničko čišćenje na Kosovu

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesli Klark: Ponosan sam što su SAD okončale etničko čišćenje na Kosovu

Ratni zločinac i biši komandant savezničkih snaga NATO-a za vreme NATO agresije na SR Jugoslaviju je saopštio na svom tvier nalogu da je "ponosan" što su SAD za vreme Bila Klintona "okončale rat" u Bosni i "etničko čišćenje" na Kosovu. "Danas u Normandiji, razmišljajući o služenju i žrtvovanju, ponosan sam što su 1990-ih, pod rukovodstvom predsednika Bila Klintona, Sjedinjene Američke Države okončale rat u Bosni i etničko čišćenje na Kosovu i obezbedile slobodu!" At Normandy today, reflecting on service and sacrifice - and proud that in the 1990s, under President @BillClinton's leadership, the United States ended a war in Bosnia, and ethnic cleansing in Kosovo - and advanced freedom and liberty! https://t.co/wubEUYbQWq
— Wes Clark (@GeneralClark) June 6, 2019 Takođe ratni zločinac i bivši premijer Velike Britanije je saopštio, da je ponosan što je "preuzeo odluku da se Britanija pridruži snagama NATO-a i spreči gubitke života" "Godine 1999, preuzeo sam odluku kao premijer, da se Britanija pridruži snagama NATO-a kako bi intervenisala u sukobu na Kosovu i sprečila dalje gubitke života. Dok razmišljamo o životima izgubljenim pre 20 godina, naša odlučnost za trajni mir mora se nastaviti."
In 1999, I took the decision as Prime Minister, for Britain to join NATO forces to intervene in the conflict in Kosovo & prevent further loss of life. As we reflect on the lives lost 20 years ago, our determination for lasting peace must go on -Tony Blair. https://t.co/ONgylB5qrp pic.twitter.com/Al6Hi4EFsa
— Tony Blair Institute (@InstituteGC) June 11, 2019 Takođe ratni zločinac i bivši predsednik SAD-a Bil Klonton je saopštio da je "počastvovan" da se vrati na Kosovo u "čast 20 godina mira".
"Počastvovan sam što sam se vratio na Kosovo u čast 20 godina mira - postignuće naroda Kosova koje treba da se slavi ne samo na ovu godišnjicu, već svaki dan."
I’m honored to be back in #Kosovo to commemorate 20 years of peace—an achievement by the people of Kosovo that should be celebrated not just on this anniversary, but every day. Follow along here for details of my trip. https://t.co/w2iGU134Qa
— Bill Clinton (@BillClinton) June 11, 2019  
Takođe ratni zločinac i bivši državni sekretar SAD-a Medlin Olbrajt doputovala je u Prištinu
> Bil Klinton, Vesli Klark i Medlin Olbrajt doputovali su u Prištiniu povodom 20. godina od ulaska NATO snaga na Kosovo. Podsetimo, Bil Klinton, Toni Bler, Vesli Klark i Medlin Olbrajt su osuđeni u Srbiji za najteža krivična dela i ratne zločine. Kompletnu presudu pisanu na 250. stranica možete preuzeti OVDE - (zip-pdf,19Mb)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.