VUČIĆ SA PREDSTAVNIKOM NATO STJUARTOM PIČOM: Sagledana situacija u celom regionu, a jedna stvar POSEBNO ZABRINJAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ SA PREDSTAVNIKOM NATO STJUARTOM PIČOM: Sagledana situacija u celom regionu, a jedna stvar POSEBNO ZABRINJAVA

Predsednik Vučić je rekao da je prisustvo snaga KFOR na Kosovu i Metohiji garant bezbednosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO, vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo izgrađenim međusobnim poverenjem i dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istakao značaj usaglašavanja novog ciklusa Individualnog akcionog plana partnerstva i naglasio da, kroz zajedničke aktivnosti sa NATO, Vojska Srbije jača svoju interoperabilnost.

, te je na tim snagama i odgovornost za reagovanje u kriznim situacijama.

Stoga se još jednom založio za održavanje redovne komunikacije između Vojske Srbije i KFOR i naglasio potrebu brzog uspostavljanja kontakta u slučaju ugrožavanja bezbednosti na severu KiM.

On je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje trajnog i održivog kompromisa u dijalogu sa Prištinom, jer je politika za koju se zauzima - politika mira, saradnje i stabilnosti u regionu, kao osnova ekonomskog i svakog drugog napretka.

Predsedavajući Političkom komitetu NATO, vazduhoplovni maršal Pič je predsedniku Vučiću preneo pozdrave generalnog sekretara NATO Stoltenberga i izrazio zadovoljstvo razvojem saradnje i brojem zajedničkih aktivnosti, istakavši značaj prošlogodišnje zajedničke vežbe o reagovanju u slučaju prirodnih katastrofa.

On je, takođe, podržao dijalog Beograda i Prištine, kao načina za nalaženje rešenja za pitanje KiM, naglasivši da KFOR nastavlja da obavlja svoju misiju na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Maršal Pič pohvalio je profesionalno ponašanje Vojske Srbije u kriznim situacijama na Kosovu i Metohiji, saglasivši se da je pravovremena komunikacija najbolji odgovor.

Dvojica sagovornika su sagledali situaciju u celom regionu Zapadnog Balkana i izrazili svoju zabrinutost zbog podizanja političkih tenzija, kao i nadu da će svi problemi biti rešavani mirnim putem.

BONUS VIDEO: TAJNA POTOPLJENE HITLEROVE FLOTE: Znate li da na dnu Dunava i dan-danas leži više od 200 nacističkih brodova? (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.