VI STE LAŽOVI I POKVARENJACI! Lukašenko osuo paljbu po NATO kao nikada do sad, rekao sve što mu je na srcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 18:23

"VI STE LAŽOVI I POKVARENJACI!" Lukašenko osuo paljbu po NATO kao nikada do sad, rekao sve što mu je na srcu

Predsednik Belorusije se danas obratio javnosti u Brestu

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, komentarišući aktivnost NATO-a pored granica njegove zemlje, pozvao taj vojno-politički blok da ne "zamajava" Minsk pričama o odbrambenim vežbama i miroljubivosti, a države NATO-a nazvao "lažovima i pokvarenjacima".

- Vi ste najmanje lažovi, a ponajviše ste pokvarenjaci. Vi ste sve vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lagali, obmanjivali nas, ali danas to neće moći. Mi ćemo sve uraditi da zaštitimo svoju zemlju - rekao je Lukašenko u Brestu tokom ceremonije posvećene 80. godišnjici napada nacističke Nemačke na SSSR.

Predsednik Belorusije je podsetio na obećanja NATO-a da se neće širiti prema Istoku.

- Mi smo se ovoga naslušali od 1941. godine, kada smo vam verovali i nismo naučili lekcije iz istorije, poklonivši vam posle pobede Istočnu Evropu, takozvane zemlje Varšavskog pakta, u zamenu za vaša obećanja da nikada nećete napraviti korak u našem pravcu - rekao je on.

Kako je naveo Lukašenko, u Minsku vide da kolektivni Zapad nastavlja da "mašta" o novom "jurišu na Istok", svetskoj dominaciji i zapleni bogatih resursa istočno od Belorusije.

- I upravo ti naši sinovi, koji ovde stoje pod zastavom pobednika, zapamtite, oni će uraditi sve kako biste vi mirno živeli na svojoj zemlji, u Belorusiji. Vi, znači Ukrajinci, Belorusi i Rusi, Poljaci, Jevreji, Tatari. Svi koji žive na ovoj zemlji. To je vaša zemlja. Vas nigde ne čekaju i nemojte da verujete obećanjima da će vam time što ste dobili "kartu Poljaka", dokument kojim se potvrđuje pripadnost poljskoj naciji, vas tamo primiti raširenih ruku - dodao je Lukašenko

Zamenik državnog sekretara saveta bezbednosti Belorusije Vladimir Arčakov je u aprilu izjavio da inostrane vojne vežbe pored granica sa Belorusijom se održavaju "bukvalno 24 sata". Načelnik beloruskog Generalštaba Viktor Gulevič je ukazao na aktivnost Severnoatlantske alijanse u blizini Savezne države Rusije i Belorusije.

U Generalštabu Belorusije su u maju izjavili da strateški bombarderi NATO-a tokom demonstracijskih letova, sa velikim stepenom verovatnoće, razrađuju opcije za napad na Belorusiju i Rusiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Lažovi i pokvarenjaci“: Lukašenko o NATO-u

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2021, 09:16

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, komentarišući aktivnost NATO-a pored granica njegove zemlje, pozvao taj vojno-politički blok da ne zamajava Minsk pričama o odbrambenim vežbama i miroljubivosti, a države NATO-a nazvao „lažovima i pokvarenjacima“ . „Vi ste najmanje lažovi,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.