Usvojen novi IPAP-dokument o novom ciklusu saradnje sa NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen novi IPAP-dokument o novom ciklusu saradnje sa NATO

Okončana je danas procedura usvajanja drugog ciklusa Individualnog akcionog plana partnerstva - IPAP, između Srbije i NATO, za period 2019-2021. godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedeno, usvojeni dokument za polazište ima jasno definisanu politiku vojne neutralnosti Srbije, čija je suština odsustvo želje za pristupanjem NATO ili bilo kom drugom vojnom savezu u svetu.

"Istovremeno, dokument svedoči o spremnosti da se ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << partnerska saradnja, podeli odgovornost u realizaciji zajednički definisanih interesa i suočavanja sa bezbednosnim izazovima koji su u savremenom svetu nedeljivi", kaže se u saopštenju.

Usvajanje novog IPAP-a predstavlja još jednu potvrdu uzlaznog trenda partnerske saradnje Srbije sa NATO, kažu u MSP-u.

Novi dokument koncipiran je saglasno principima Partnerstva za mir, a to su dobrovoljnost, transparentnost i fleksibilnost, gde smo u skladu sa našim ciljevima i interesima zajedno sa NATO opredeli prioritetne oblasti u kojima možemo na najbolji način da dalje unapređujemo partnersku saradnju, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.