Tražio sam da u svakom trenutku stupimo u kontakt s Kforom, NATO general prihvatio

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tražio sam da u svakom trenutku stupimo u kontakt s Kforom, NATO general prihvatio"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s vrhovnim komandantom NATO za Evropu i komandantom evropske komande američkih snaga generalom Todom Voltersom.

Tom prilikom, Vučić je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR.

Istovremeno je prihvatio da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR.

"Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM", rekao je predsednik Vučić.

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.

On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapredjena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos medjunarodnom miru.

S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić sa komandantom NATO za Evropu: "Komunikacija Vojske Srbije i KFOR-a ključ za stabilnost"

Izvor: OkRadio.rs, 17.Jul.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i tom prilikom izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije. Vučić je istakao...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.