Izvor: S media, 21.Apr.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Kfor jedini faktor stabilnosti na KiM (VIDEO)

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da je Kfor jedini faktor stabilnosti na Kosovu i Metohiji i da bi bez tih snaga situacija u južnoj pokrajini bila znatno nestabilnija.

Na pitanje novinara o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, Šutnovac je rekao da je ministarstvo svakodnevno u kontaktu sa Kforom, a da je on pre nekoliko dana na temu beznednosne siruacije razgovarao sa komndantom južnog krila NATO.

Šutanovac je u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sadu posetio posetio kasarnu "Aleksandar Berić" povodom manifestacije Otvoreni dan.

Kfor: Dodatne snage na Kosovu do 1. maja

Drevs nema nameru da se sastane sa Bogdanovićem

Šutanovac: Kandidatura u EU donosi više stranih investicija

On je rekao da je plan je da se kasarna Rečne ratne flotile sa sadašnje lokacije sa Limana 4 preseli na Majursku adu i da bi se na taj način na napravila velika vojna baza, što bi, kako je kazao, bila najvažnija bezbednosna tačka u Srbiji.

Ministar odbrane je naglasio da su u toku razgovori sa upravom grada Novog Sada o zameni lokacija.

"Treba pronaći zainteresovane investitore za lokaciju na kojoj se trenutno nalazi kasarna. Koliko znam, potencijalni investitori iz inostranstva, koji su se pojavili zahvaljujući kandidaturi za članstvo u EU, zainteresovani su za izgradnju takozvane Silikonske doline", rekao je Šutanovac

Šutanovac je izrazio zadovoljstvo što je manifestacija Otvoreni dan privukla pažnju velikog broja posebno mladih ljudi koji kako je rekao na taj način pokazuju koliko vole vojsku.

Akcija Otvoreni dan u kojoj je slobodan pristup kasarnama i u kojima se civilno stanovništvo može upoznati sa vojnim naoružanjem u kasarni "Aleksandar Berić" u Novom Sadu sprovodi se već četiri godine.

Zainteresovani građani bili u mogućnosti i da se provozaju Dunavom sa dva broda rečne ratne flotile. To su posebno iskoristili najmlađi koji su sa oduševljenjem i velim zanimanjem propratili kako funkcioniše naoružanje na tim brodovima.

(Tanjug, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.