Vučić i Stoltenberg 8. oktobra razgovaraju u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Stoltenberg 8. oktobra razgovaraju u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastaće se 8. oktobra u Beogradu, a njihov razgovor o tome šta Srbija želi da postigne većom saradnjom sa vojnom alijansom organizuje Beogradski bezbednosni forum.

Tanjug je ovu posetu najavio pre nekoliko dana, ali se u tom trenutku, zbog delikatnosti posete nije znalo gde će ona biti realizovana i kada.

Sada je iz Bezbednosnog foruma najavljeno da će razgovor biti organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ponedeljak, 8. oktobra u 11 i 30 u hotelu Hajat Ridženski, a glavne teme dijaloga biće - kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO, u kojim oblastima postoji najveći potencijal za jaču saradnju i kakve su praktične koristi za građane naše zemlje i regiona .

Organizatori su osnivači Foruma - Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji, a razgovor će moderirati Sonja Liht.

Šef NATO je, inače, od samog stupanja na tu dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa zvaničnim Beogradom, a pre godinu dana u razgovoru je s Vučićem u Briselu istakao da snažna i prosperitetna Srbija znači više bezbednosti i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, te ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti.

Predsednik Srbije je, takođe u više navrata, istakao značaj prisustva NATO na Kosovu i Metohiji po bezbednost Srba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Generalni sekretar NATO u Srbiji od 6. do 8. oktobra na Beogradskom bezbednosnom forumu

Izvor: Blic, 03.Okt.2018

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg boraviće u Srbiji od 6. do 8. oktobra, objavljeno je danas na sajtu Alijanse.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.