Izvor: RTS, 21.Okt.2021, 18:33

Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od Hladnog rata

Odnosi NATO-a i Rusije na niskom su nivou, situacija je najteža od kraja Hladnog rata, ali treba ostaviti prostor za razgovore, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.
Generalni sekretar NATO-a je uoči sastanka ministara odbrane država članica Alijanse u Briselu naglasio da je, uprkos teškoćama, važno zadržati komunikacione kanale sa Rusijom.

"Čvrsto verujemo da je, kada su stvari teške, kada smo suočeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << s izazovima u našim odnosima kao što smo sada, čak još važnije razgovarati i NATO će nastaviti da se zauzima za konstruktivan ili smislen dijalog s Rusijom", rekao je Stoltenberg.
Rusija je u ponedeljak saopštila da obustavlja aktivnosti svoje diplomatske misije u NATO nakon proterivanja osam ruskih zvaničnika koje je Alijansa okarakterisala kao "neprijavljene ruske obaveštajce" i najavila da će zatvoriti misiju zapadnog vojnog saveza u Moskvi.
Ministri odbrane država članica NATO-a okupili su se na dvodnevnom sastanku u Briselu, što je prvi sastanak uživo od februara 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.
Ministri će razgovarati o budućim naporima u borbi protiv terorizma nakon povlačenja iz Avganistana i osnaživanja savezničkog odvraćanja i odbrane.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.