Stoltenberg: Gađanje civila je ratni zločin

Izvor: VOA, 08.Mar.2022, 17:49

Stoltenberg: Gađanje civila je ratni zločin

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da postoji mogućnost da ruske oružane snage namerno gađaju civile – koji nastoje da izbegnu iz Ukrajine. “Postoje vrlo pouzdani izveštaji da su civili bili pod vatrom dok su pokušavali da se evakuišu. Targetiranje civila je ratni zločin i potpuno je neprihvatljivo”, rekao je Stoltenberg. Generalni sekretar NATO-a ukazao je da je dvonedeljni rat bio razoran u humanitarnom kontekstu bio razoran. „Potrebno nam je uspostavljanje humanitarnih koridora koji će biti poštovani”, ukazao je on. Upitan šta NATO može da učini da pomogne, Stoltenberg je rekao da Alijansa treba da obezbedi da se sukob ne proširi van Ukrajine. NATO je osnažio odbrambene kapacitete u nameri da osigura da njegove članice u u blizini Rusije i Ukrajine ne budu sledeća meta Moskve.  
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Stoltenberg: Civili u Ukrajini tokom evakuacije bili na udaru vatrenih dejstava

Izvor: Danas, 08.Mar.2022

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da verodostojni izveštaji govore da su civili u Ukrajini tokom evakuacije bili na udaru vatrenih dejstava i ukazao da je napad na civile ratni zločin.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.