Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska ekspedicija osvojila najviši vrh Evrope u znak sećanja na poginule pripadnike 72. brigade

U okviru projekta "Uspon za pale borce" posvećenom očuvanju sećanja na stradanja tokom NATO intervencije, desetoro članova Udruženja "Prijatelji 72. Specijalne brigade" i pripadnika Vojske Srbije popelo se na Elbrus na Kavkazu, najviši planinski vrh Evrope, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, projekat je deo aktivnosti u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << okviru obeležavanja 20. godišnjice odbrane od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i trajao je 10 dana.

Penzionisani pukovnik i vođa ekspedicije Miodrag Kapor naveo je da je ideja o ekspediciji nastala s ciljem da se "ne zaborave sva stradanja i uništavanja tokom 1999. godine".

"Vojnik može da umre samo kada ga zaborave. Zbog toga je i osmišljena ova ekspedicija, jer Srbija je večna dok su joj deca verna", naveo je Kapor.

Članovi ekspedicije su na najvišem planinskom vrhu Evrope položili zastave i razvili pano s natpisom "Samo je nebo iznad nas" na kojem su fotografije poginulih pripadnika nekadašnje 72. Specijalne brigade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

OSVOJILI SU ELBRUS u znak sećanja na poginule saborce

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019

Desetoro članova Udruženja "Prijatelji 72. Specijalne brigade" i pripadnika Vojske Srbije osvojili su planisnki vrh Elbrus i razvili pano s natpisom "Samo je nebo iznad nas" na kojem su fotografije poginulih pripadnika brigade...Foto: MONDO/Marko Tanasković ilustracija..U okviru projekta "Uspon za...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.