Skupština o komisiji za istragu posledica bombradovanja

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o komisiji za istragu posledica bombradovanja

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije pitali su članove vlade i nadležne organe, a interesovalo ih je kada će biti ukinut Zakon o načinu isplate penzija.

Pitali su i dokle se stiglo sa istragom za ubistvo Olivera Ivanovića, kao i o štrajku u fabrici "Kajzen"

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Djorđe Vukadinović osvrnuo se na sastanak EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, navodeći da je najavljivan kao konačna prekretnica na evropskom putu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije pitao šta Srbija čini i da li koordinira napore u vezi sa tim Samitom sa Španijom koja je najavila da neće prisustvovati, a zatim konstatovao da je očigledno da nije, jer je Srbija poslala najvišu državnu delegaciju u Sofiju.

"To je samo po sebi zabrinjavajuće. Stvar postaje gotovo komična kada se prisetimo da će uskoro 15 godina od takozvanog Solunskog samita EU u julu 2003. godine kada je data jasna evropska perspektiva zemljama Zapadnog Balkana", rekao je Vukadinović.

Poslanik SRS Miljan Damjanović pitao je predsednika i premijerku o "famoznom planu za Kosovu koji je stigao".

To je, primetio je Damjanović, nešto što se već dešavalo u Rambujeu, i ukazao na izjave zvaničnika da bez predaje KiM nema ulaska u EU.

Navodeći da se i dalje donose zakoni koji su u skladu sa evropskim i da se govori o ulasku u EU, Damjanović je pitao da je doneta odluka da vladajuće stranke priznaju KIM i predaju ga "šiptarskim teroristima".

Mirjana Dragaš iz SPS pitala je koliko je sredstava u 2018. godini opredeljeno za mere populacione politike jedinicama lokalne samouprave, da li postoje projekcije da se ona povećavaju i da li se planiraju nove mere.

Nenada Božića iz poslaničkog kluba Slobodnih poslanika zanimalo je dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića s obzirom da, kako kaže, Ivanovićevi saradnici strahuju da se na istražne organe vrši pritisak i da su šanse manje da se uradi kvalitetna istraga kako vreme protiče.

Pitanje za Agenciju za borbu protiv korupcije i MUP imala je samostalna poslanica Marinika Tepić.

Ona ih je pitala da li su upoznati sa "koruptivnim radnjama", za koje tvrdi da ima dokaze, u čijem je lancu učestvovala Apoteka Pančevo, narodni poslanik Željko Sušec i Smiljka Sušec za koju, kaže, postoje dokazi da je majka poslanika.

"Koruptivne radnje se odnose na period od 2013. i nekoliko godina nakon toga. Posedujem dokaze. Apoteka je uplaćivala 40.000 evra na racun zanatske radnje čija je vlasnica Smiljka Sušec, majka narodnog poslanika", rekla je Tepić.

Poslanica DS Gordana Čomić imala je pitajne za ministra Zorana Djorđevića - šta je ministarstvo za rad uradilo povodom štrajka u fabrici Kajzen gde su radnice nedavno obustavile rad, tražeći isplatu zarada i prekovremenog rada.

"Uobičajeni sindikalni zahtev u svim normalnim državama. Ono sto nije uobičajeno jeste reakcija poslodavca i izostanak reakcije nadleznih", rekla je Čomić.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je predsednika i Vladu Srbije kada će biti ukinut Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

"Ovih dana slušamo da MMF traži ukidanje zakona, a sa druge strane premijerku koja kaze da oni ne mogu da ukinu taj zakon, jer bi se njime smanjile penzije sto nema logike", smatra Aleksić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laketić: Prvo istražiti bombardovane lokacije

Izvor: Mondo, 17.Maj.2018

Poslanik SNS Darko Laketić, koji je predložen za predsednika Komisije za istagu posledica NATO bombradovanja 1999. godine po zdravlje ljudi i životnu sredinu, otkrio je danas šta će biti prvi zadatak...Foto: Mondo/Mario Milojević..On je rekao da će prvi zadatak te komisije biti da ažurira mapu...

Nastavak na Mondo...

Sutra nastavak rasprave o komisiji za istraživanje posledica NATO bombardovanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2018

Skupština Srbije nastaviće sutra u 10.00 raspravu o obrazovanju komisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja na zdravlje i životnu sredinu...Poslanici su danas uglavnom podržali formiranje te komisije, ali ističući da je neophodno da u toj komisiji budu predstavnici stručnih institucija...Opozicija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.