Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Mektića i Vilc: NATO neće dozvoliti ugrožavanje mira

SARAJEVO - NATO prati sigurnosnu situaciju u BiH i neće dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje mira u BiH, rekla je komandantica NATO Štaba Sarajevo Žizel Vilc, na sastanku sa ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.

Mektić je ponovio da je zabrinut zbog usložnjavanja sigurnosne situacije zbog ratnohuškačkih poruka koje dolaze od pojedinaca, istakavši da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posebno zabrinjavajuće što iza tih osoba stoje određene političke strukture. On je dan ranije prozvao Dževada Galijaševića i Atifa Dudakovića.

„Te pojedince i takvu retoriku treba odmah prekinuti i sankcionirati jer to unosi strah i nesigurnost među građane. Šalje se i negativna poruka stranim investitorima“, kazao je Mektić na sastanku, izrazivši nezadovoljstvo zbog pasivnosti Tužilaštva BiH da ovakve huškačke ispade odmah istraži i sankcionira.

Vilcova je izrazila puno povjerenje u sigurnosne agencije na državnom nivou kao i Oružane snage BiH, najavivši dalje jačanje saradnje i integriteta ovih institucija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vilc: NATO neće dozvoliti ugrožavanje mira u BiH

Izvor: Blic, 19.Jan.2017

Komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general, Žizel Vilc istakla je danas u razgovoru sa ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem da NATO prati bezbednosnu situaciju u BiH i da ova organizacija neće dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje mira u BiH...Vilcova je izrazila puno poverenje u bezbednosne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.