STRATEŠKI BOMBARDERI NE PRESTAJU DA KRUŽE OKO GRANICA! Američki list: Strah Rusije od NATO-a je itekako opravdan

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 14:32

STRATEŠKI BOMBARDERI NE PRESTAJU DA KRUŽE OKO GRANICA! Američki list: Strah Rusije od NATO-a je itekako opravdan

Nije ni čudo što Moskva konstantno jača svoju vojsku i mornaricu nakon završetka Hladnog rata

Rusija ima razloga da bude zabrinuta od potencijalnog napada od strane NATO-a, budući da je u proteklih 100 godina na nju napalo više članica Alijanse - Nemačka, Švedska, Poljska, Francuska, pa i SAD, navodi američki list "Nešenal interest".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pisanju autora članka, iako je većina Amerikanaca mišljenja da je pretnja NATO-a prema Rusiji "izmišljena", realnost je da se broj vojnih aktivnosti Alijanse na granicama Rusije konstantno povećava.

- Nije ni čudo što Moskva konstantno jača svoju vojsku i mornaricu - nakon završetka Hladnog rata i raspada SSSR, Rusija je ostala daleko ranjivija nego što je to slučaj sa mnogim njenim bivšim satelitima, uključujući Poljsku, Mađarsku, Rumuniju, Češku i Slovačku - naveo je autor članka.

Prethodno je načelnik operativne uprave ruskog Generalštaba Sergej Rudskoj izjavio da Moskva beleži porast vojne aktivnosti SAD i njenih saveznica u blizini ruskih granica.

Prema njegovim rečima, tokom aprila i maja ove godine drastično je povećan broj letova američkih strateških bombardera duž ruskih granica, a prvi put u istoriji američka avijacija dalekog dometa obletala je i teritoriju Ukrajine.

Pored toga, u porastu je i vojna aktivnost NATO-a na Arktiku, dodao je Rudskoj, a kao primer naveo je vojne vežbe Alijanse u Barencovom moru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.