SRAMOTA! Krivokapić na sastanku NATO-a lobira za autokefalnu crkvu u Crnoj Gori, Osmani podržava

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2022, 19:22

SRAMOTA! Krivokapić na sastanku NATO-a lobira za "autokefalnu" crkvu u Crnoj Gori, Osmani podržava

Prvi neformalni sastanak NATO ministara spoljnih poslova se održava 14. i 15. maja u Berlinu.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić, koji predvodi delegaciju Crne Gore na prvom neformalnom sastanku NATO ministara spoljnih poslova, navodno je dobar deo prvog dana posete agitovao, o trošku poreskih obveznika, za "autokefalnu" crkvu u Crnoj Gori.

Istovremeno, sudeći po zvaničnom saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministarstva spoljnih poslova, tokom odvojenih susreta sa šefovima diplomatija Ukrajine Dmitrom Kulebom i Republike Severne Makedonije Bujarom Osmanijem, on nije reagovao na njihovo otvoreno mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore i crkveni poredak, uspostavljen mnogo pre nego što je ovaj triling "asova" seo u ministarske fotelje.

- Ministar Kuleba poželeo je Crnoj Gori da obnovi svoju autokefalnost u što skorije vreme, kao što je to Ukrajina uradila posle više stotina godina borbe, smatrajući to u datim okolnostima temeljnim pitanjem odbrane nezavisnosti države… U razgovoru sa ministrom Osmanijem, Krivokapić je čestitao obnovu Ohridske arhiepiskopije kao kanonske pravoslavne crkve, što je osnov za formalno dobijanje Tomosa. U zajedničkoj želji za skorom obnovom pravoslavne crkve Crne Gore, Krivokapić je iskazao posebno priznanje za istrajnost koja je trajala od uspostavljanja Republike Sjeverne Makedonije u sastavu SFRJ - deo je saopštenja o dva sastanka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.