SITUACIJA U CRNOJ GORI SE NE SMIRUJE: Ruše konake, rasturaju litije, Srbiji PRETE NATO PAKTOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 12:20

SITUACIJA U CRNOJ GORI SE NE SMIRUJE: Ruše konake, rasturaju litije, Srbiji PRETE NATO PAKTOM

Manipulišu brojem zaraženih korona virusom.

Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra "Majak", je povodom situacije u Crnoj Gori naveo da je samo snažna i jaka Srbija garant opstanka srpskog naroda van Srbije.

Njegov tekst prenosimo u celosti:

"U Crnoj Gori se situacija ne smiruje nego je sve komplikovanija kako dani odmiču. Najava ponovnog pokretanja litija vlast u Crnoj Gori >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dočekala ofanzivno. Primer te ofanzive je i rušenje konaka manastira kod Ulcinja kao i naknadni pokušaj legalizacije takvog bezbožničkog čina. Vlast kao da više nema kurs kojim se kreće nego kreira krize različitih nivoa i sve više se gubi povlačeći loše poteze. Sledeći primer je pokušaj prekrajanja izborne volje u Budvi i pokušaj smene gradonačelnika i postavljanje svojih poslušnika na rukovodeća mesta.

Manipulisanje brojem zaraženih korona virusom za koje se tvrdi da ih nema a ujedno se zabranjuju litije jer se na taj način virus širi je još jedan od paradoksa. Kako je to moguće? Ako više nema zaraženih u Crnoj Gori kako onda litije predstavljaju pretnju po zdravlje postavlja se kao logično pitanje osim ako se ne misli na opstanak vlasti u Crnoj Gori. Srbija se optužuje da pokušava da sruši vlast u Crnoj Gori. Srbiji se preti NATO alijansom i pored zajedničkog stradanja 1999 godine. Udružuju se sa osvedočenim neprijateljima Srba u regionu pa čak se i ne dvoume da i javno udare po Srbiji pri čemu bi uspeh trebao da je zagarantovan to je staro pravilo na Balkanu unazad trideset godina. Ali sad se zvanična Srbija mudro drži na distanci bez velikih i teških reči.

Mnogi to komentarišu kao odsustvo reakcije pa čak i kao podršku vlastodršcima u Crnoj Gori ali da li je zaista tako? Da li država treba svaki pokret ili svaku akciju bila ona diplomatska ili drugačijeg karaktera da najavi kroz medije i svima objasni do najsitnijih detalja šta će da uradi. Naravno da ne. Na državi je da preuzme sve moguće mere kako bi se narod zaštitio ali i Srpska Pravoslavna Crkva koja je ovde meta na identitetskom nivou ali i njena vredna imovina na nešto prizemnijem nivou.

Ulaganje u srpsku zajednicu u Crnoj Gori kao i stalna aktivnost na okupljanju i umrežavanju Srba sa ostalim Srbima u regionu dovodi do jačanja sposobnosti na odbranu od svake vrste napada i to nam mora biti zadatak svuda gde Srbi žive. Sledeći zadatak je zaštita ljudi jer će se u protivnom trenutni sukobi pooštravati i dobijaće na većem intezitetu. Uz sve to jačati matičnu državu koju jedinu imamo ekonomski i vojno koliko god je moguće sopstvenim sredstvima kako bi zadržali ljude u Srbiji da žive i rade i stvaraju porodice. Srbija mora da se ekonomski razvija kako bi obezbedila opstanak ali bi i na taj način kao dovoljno ekonomski i vojno snažna država pacifikovala bi svoje neprijateljsko okruženje jer bi ih odvratila od neprijateljskih aktivnosti.

Samo snažna i jaka Srbija je garant opstanka srpskog naroda van Srbije. Savezništva koja mora pojačavati sa Rusijom i Kinom su još jedan garat opstanka ali i obezbeđenje poštovanja interesa Srbije i Srpskog naroda."
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.