Rusija uzvraća: Crno more nikad neće postati NATO jezero

Izvor: B92, 31.Maj.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uzvraća: Crno more nikad neće postati "NATO jezero"

Brisel veoma dobro shvata da Crno more nikada neće postati "NATO jezero", rekao je ruski ambasador pri NATO Aleksandar Gruško.

"NATO sada pokušava da šemu konfrontacije prenese na Crno more“, rekao je on.

"Nedavno je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao da se ne sme dozvoliti transformacija Crnog mora u "rusko jezero", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali NATO je svestan činjenice da Crno more neće postati „NATO jezero“ i mi ćemo preduzeti preduzeti sve neophodne mere kako bi se neutralisale moguće pretnje i pokušaj da se Rusija pritisne s juga“, izjavio je Gruško u intervjuu za „Rasijskuju gazetu“.

Stalni predstavnik Rusije pri NATO je rekao da je ruska Crnomorska flota "čvrsto integrisana u međunarodnim naporima da se stabilizuje situacija u regionu Mediterana i na jugu“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija uzvraća: Crno more nikad neće postati "NATO jezero"

Izvor: Press, 31.Maj.2016

Brisel veoma dobro shvata da Crno more nikada neće postati "NATO jezero", rekao je ruski ambasador pri NATO Aleksandar Gruško. . Foto:B92.net. "NATO sada pokušava da šemu konfrontacije prenese na Crno more“, rekao je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.