Rusija pozvala zemlje NATO-a da učestvuju u Međunarodnim vojnim igrama

Izvor: Vostok.rs, 25.Jan.2020, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala zemlje NATO-a da učestvuju u Međunarodnim vojnim igrama

Rusija je pozvala vojsku 90 zemalja, uključujući i zemlje NATO-a, da učestvuju u Međunarodnim vojnim igrama 2020. godine, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu na zasedanju Organizacionog komiteta za pripremu igara. Šojgu je podsetio da će šeste po redu Međunarodne vojne igre „Armija 2020“ biti održane od 23. do 5. septembra ove godine. „Ove godine pozivnice su poslate u 90 država, uključujući i zemlje-članice NATO-a“, istakao je Šojgu. Prema njegovim rečima, za pet godina, koliko se igre održavaju, u njima je učestvovalo više od 20.000 vojnika iz 40 zemalja. Ministar odbrane je rekao da se ove godine očekuje dolazak 250 timova koji će brojati 6.000 ljudi.
Pripreme ruskih tenkista za Međunarodne vojne igrehttps://t.co/zH9MzcSwyX
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 25, 2020
U Oružanim snagama Rusije već se održavaju kvalifikacije u kojima učestvuje oko 50.000 ljudi.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija poziva zemlje NATO-a na Armijske igre

Izvor: KMnovine.com, 25.Jan.2020

Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je 90 zemalja, uključujući pripadnike NATO-a, da učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama 2020. godine.....Ovo je rekao ministar Sergej Šojgu na sastanku Organizacionog odbora jednog od najvećih vojnih sportskih takmičenja....    .Sergej Šojgu...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.