RUSI OTKRIVAJU! Ameri i NATO stoje iza VOJSKE KOSOVA, ali njihov NAREDNI POTEZ preti da zada ŽESTOK UDARAC SRBIJI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSI OTKRIVAJU! Ameri i NATO stoje iza "VOJSKE KOSOVA", ali njihov NAREDNI POTEZ preti da zada ŽESTOK UDARAC SRBIJI!

Jedan od vodećih ruskih stručnjaka za bivšu Jugoslaviju i naučni saradnik Instituta za slavistiku Ruske akademije nauka Georgij Engelhart govorio je o mogućim posledicama formiranja vojske takozvanog Kosova po Srbiju i tom prilikom izrazio svoju duboku zabrinutost.

- Iako formiranje vlastite vojske ne vodi direktno u ratni sukob ipak to naglo podiže tenzije u regionu i stvara konstantnu pretnju po bezbednost Srbije i susedne Makedonije sa Crnom Gorom - rekao je Engelhart. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema njegovim rečima, više je nego jasno da vojna politika Prištine nije samo aminovana, već je izdiktirana od strane SAD i njenih NATO partnera koji koriste kosovske Albance za pritisak na Beograd u cilju hitnog potpisivanja pravno obavezujeće normalizacije i razgraničenja između Srbije i samoproglašenog Kosova - drugim rečima - faktičkog priznanja nezavisnosti Kosova od strane matične države - rekao je Engelhart.

On je posebno naglasio kako je sada na državi da podiže borbeni kapacitet Vojske Srbije i to "pre svega kroz vraćanje u funkciju oficira sa borbenim iskustvom, otpuštenih iz vojske tokom reformi".

BONUS VIDEO: Ovo je rusko oružje od kojeg strepi i Amerika
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.