RT: Većina Srba ne bi primila izvinjenje od NATO-a za agresiju

Izvor: Vostok.rs, 24.Mar.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Većina Srba ne bi primila izvinjenje od NATO-a za agresiju


Izvor:
Vostok / RT

Većina Srba danas ne bi prihvatila izvinjenje od NATO-a zbog vojne intervencije 1999. godine. Samo 10 odsto bi želelo da zemlja postane članica ovog vojnog bloka, pokazuju nedavna istraživanja.

Nastavak animoziteta prema NATO-u u Srbiji naglašen je istraživanjem javnog mnjenja koje je sproveo beogradski Institut za evropske poslove sredinom marta. Prema anketi, samo 10 odsto Srba podržava članstvo u vojnom bloku, dok se 84 odsto protivi tome. Raspoloženje protiv NATO-a je posebno izraženo u glavnom gradu Srbije, gde je nivo podrške članstvu u NATO-u 5,8 odsto, a među mladima od 18 do 25 godina (7,7 odsto). 

Ako bi NATO ponudio Srbima izvinjenje za bombardovanje, 62 odsto njih ga ne bi prihvatilo prema anketi. Ovaj stav je najistaknutiji među stanovnicima Beograda (65,9 posto) i ljudima od 30-44 godina (67,3 posto), koji su bili tinejdžeri ili mladi ljudi tokom NATO agresije.

Pogledaj vesti o: NATO,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.