RT: Šef NATO-a kaže da „nema razloga da se ne veruje“ tvrdnjama da je Iran oborio ukrajinski avion

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2020, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Šef NATO-a kaže da „nema razloga da se ne veruje“ tvrdnjama da je Iran oborio ukrajinski avion

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je podržao tvrdnje SAD-a i njihovih saveznika da je Iran oborio ukrajinski putnički avion koji se srušio u sredu, rekavši da "nema razloga da ne verujemo" u takve navode.
RT: „Psihološki rat“: Iran pozvao Kanadu i druge da se „dozovu pameti“ radi optužbi da je Teheran oborio ukrajinski avionhttps://t.co/oDSxh3hPpp
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 10, 2020 "Nemamo razloga da ne verujemo izveštajima koje smo videli od različitih NATO saveznika ... da su avion mogli oboriti iranski sistemi protivvazdušne odbrane", rekao je Stoltenberg novinarima. Pozvao je Iran da "učestvuje i doprinese transparentnoj i temeljnoj istrazi".
RT: Panični režim rada? Iran bi mogao imati nuklearno oružje za godinu ili dve, upozorava Parizhttps://t.co/hxgta2JhIy
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 10, 2020 Iran je pozvao zemlje čiji su građani poginuli u nesreći da učestvuju u istrazi, u kojoj je poginulo svih 176 putnika i članova posade. Takođe je saopšteno da bi mogao angažovati pomoć francuskih ili kanadskih stručnjaka za dekodiranje podataka u crnim kutijama izvađenim iz olupine aviona, ali je odbačena mogućnost da se crne kutije predaju SAD-u. Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je u četvrtak da je "neko mogao da pogreši", a anonimni američki zvaničnici su otišli dalje tvrdeći da je "vrlo verovatno" da je avion oborio Iran. Premijer Kanade Džastin Trudo je saopštio da podaci iz "više obaveštajnih izvora" govore da je avion oboren raketom zemlja-vazduh, mada je priznao da je prerano „donositi bilo kakve zaključke“. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.