Pščel: Srbija odgovorna zemlja, njen izbor da bude neutralna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pščel: Srbija odgovorna zemlja, njen izbor da bude neutralna

NATO neće govoriti ni Srbiji ni bilo kojoj drugoj zemlji šta da radi kada je reč o izboru bezbednosnih aranžmana, poručio je zvaničnik NATO zadužen za Rusiju i Zapadni Balkan Rober Pščel.

Pščel je za današnju "Politiku" rekao da je Srbija odgovorna i stabilna zemlja i naglasio da NATO podržava to što Srbija pokušava da uspostavi dobre odnose sa susedima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ukoliko Srbija želi da bude neutralna ili da jednostavno ne bude članica saveza, to predstavlja apsolutno izbor Srbije. Vi ste suverena zemlja i vi pravite svoje izbore",

On je podsetio da Beograd ima aranžmane s Alijansom.

"U Iraku imamo misiju koja sprovodi obuku i Srbija je vrlo velikodušno ponudila da se zajedno s Nemačkom uključi u obučavanje medicinskog osoblja. Šta nam to govori o politici Srbije? Meni se čini da nam govori vrlo dobre stvari, da je Srbija odgovorna zemlja. I ovo je vrsta pristupa koji se veoma ceni. Činjenica da ste stabilna zemlja i da pokušavate da uspostavite dobre odnose sa susedima nešto je što mi u punoj meri podržavamo", zaključio je Pščel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.