Prvi odbili NATO: Ne pristajemo

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 12:01

Prvi odbili NATO: "Ne pristajemo"

Usred tenzija između Ukrajine i Rusije, oglasila se prva zemlja koja ne želi da ugosti vojnike NATO.

Mađarska neće dozvoliti raspoređivanje dodatnih snaga na svojoj teritoriji, jer je nacionalna vojska sposobna da obezbedi nacionalnu bezbednost usred tenzija oko Ukrajine, izjavio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

"Ne, mi na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to nismo pristali i nećemo pristati, jer već imamo trupe NATO-a na teritoriji zemlje, a to su mađarska vojska i mađarske oružane snage, koje su u stanju da garantuju bezbednost zemlje. Tako da nam nisu potrebne dodatne trupe na teritoriji Mađarske“, rekao je Sijarto za Juronjuz.

Ranije ovog meseca, portparol američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi rekao je da će Vašington privremeno rasporediti dodatne američke trupe u istočnoj Evropi zbog ukrajinske krize.

Konkretno, 1.000 vojnika bilo bi premešteno iz Nemačke u Rumuniju kako bi se pridružili 900 američkih trupa koje su već prisutne u zemlji.

Prvih 100 američkih vojnika već je stiglo u Rumuniju. Još 1.700 vojnika trebalo bi da bude stacionirano u Poljskoj, preneo je Sputnjik.

Moskva je u više navrata odbacila navode Zapada o svojoj nameri da izvrši invaziju na Ukrajinu sa trupama koje je navodno skupljala u blizini zajedničke granice, dodajući da se čini da je zapadna informativna "histerija“ paravan za planove Kijeva da sabotira sporazume iz Minska o sukobu u otcepljenju Donbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.