Pripremno ročište po tužbi Jelene Milić protiv Vojislava Šešelja za uvredu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripremno ročište po tužbi Jelene Milić protiv Vojislava Šešelja za uvredu

U Prvom osnovnom sudu održano je danas ročište po tužbi predsednice Centra za evroatlanske studije (CEAS) Jelene Milić protiv predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja zbog povrede ugleda i časti.

Danas su predlagani dokazi za izvođenje tokom postupka.

Šešelj je najavio da će podneti protivtužbu, nalazeći kao osnov za to izjavu Jelene Milić povodom njegovog susreta s predsednikom ruske Dume Dmitrijem Rogozinom, pre tri godine.

Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ostavio sudu, kao i drugoj strani, svoju knjigu "NATO picajzla Jelena Milić", predlažući je kao dokaz, uz objašnjenje da su tu mnogi njegovi govori, u kojima se pominje i Milić.

Millić je podnele tužbu jer je, kako je navela njena punomoćnica, Šešelj nju uvredi lično i ocenila da nije reč o "političkoj diskvalifikaciji" kako on tvrdi.

"Šešelj koristi reči kao što su 'picajzla', 'karakondžula', koje su usmerenje na nju (Jelenu Milić) kao ličnost, vređa je da je 'sluga NATO pakta' ", rekla je punomoćnica i kao dokaz predložilaakt o finansiranju projekata CEAS, odnosno da to ne čini NATO, ali je zatražila da to ne uđe u zapisnik, na šta je Šešelj uzvratio kako je to procesno nemoguće.

Kad je Šešelj tokom pripremnog ročišta predložio da se njegova knjiga prihvati kao dokaz, druga strana se usprotivila navodeći da nema potrebe da se čita "hiljadu strana", već je dovoljan sam naslov kao potvrda vređanja, predlažući snimke nekih emisija u kojima je govorio Šešelj, kao i čitanje spisa.

"Ja je nisam uvredio kao kao ženu, već sam joj se obratio kao javnoj ličnosti, jer je glavni NATO lobista i njihov sluga", rekao je Šešelj.

Dolazeći na suđenje, Šešelj se, pre ročišta, koje je povremeno ličilo na raspravu dve strane, Jeleni Milić obratio koristeći iste izraze zbog kojeg ga je tužila.

Po izlasku s ročišta, Šešelj je izjavio da očekuje da dobije spor i da tužba bude odbijena, odajući da je advokatica Jelene Milić "potegla dokument da ne prima pare od NATO pakta, pa se predomislila".

Sud je naredno ročište zakazao za 24. april iduće godine, kada će početi izvođenje dokaza i biće saslušani tužilac i tuženi - Milić i Šešelj.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripremno ročište po tužbi Jelene Milić protiv Vojislava Šešelja za uvredu

Izvor: Beta Video, 05.Dec.2019

BEOGRAD - U Prvom osnovnom sudu održano je danas ročište po tužbi predsednice Centra za evroatlanske studije (CEAS) Jelene Milić za povredu ugleda i časti protiv predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, na kojem su predlagani dokazi za izvodjenje tokom postupka.``Ja je nisam uvredio...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Pripremno ročište po tužbi Jelene Milić protiv Vojislava Šešelja zbog uvrede (VIDEO)

Izvor: Beta, 05.Dec.2019

U Prvom osnovnom sudu održano je ročište po tužbi predsednice Centra za evroatlanske studije (CEAS) Jelene Milić protiv predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja zbog povrede ugleda i časti.Predlagani su dokazi za izvodjenje tokom postupka.Šešelj je najavio da će podneti protivtužbu,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.