Ponovo postavljen spomenik žrtvi NATO bombardovanja, ovaj put sa alarmom

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo postavljen spomenik žrtvi NATO bombardovanja, ovaj put sa alarmom

U beogradskom parku Tašmajdan danas je, po treći put, otkriven spomenik devojčici Milici Rakić, koja je poginula u NATO bombardovanju 1999. godine.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da se ponovnim postavljanjem spomenika ispravlja velika sramota grada i našeg društva. On je podsetio da su vandali od 2000. godine u dva navrata uništavali spomenik Milice Rakić, a da će on sada biti posebno osvetljen i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imati alarme, kako se to više ne bi dešavalo.

"Nadam se da ćemo svi zajedno ovaj spomenik čuvati i da će ostati trajno sećanje na nevino ubijenu devojčicu i na sav besmisao rata", istakao je Vesić, koji je najavio da će isti takav spomenik biti postavljen i u parku Milice Rakić u Batajnici.

Spomenik Milice Rakić besplatno je uradila livnica "Jeremić", a njegov autor je Katarina Tripković.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Otkriven spomenik Milici Rakić

Izvor: B92, 24.Sep.2015

Spomenik devojčici Milici Rakić stradaloj u NATO bombardovanju 1999. godine otkriven je danas u Tašmajdanskom parku u Beogradu...Bista Milici Rakić postavljena je treći put na spomenik deci žrtvama nastradalim u NATO bombardovanju, jer je dva puta bila meta vandala...Kako bi se zaštito od novih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.