Palmer i Dimitrov razgovarali o integraciji S.Makedonije u NATO i EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer i Dimitrov razgovarali o integraciji S.Makedonije u NATO i EU

Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov razgovarali su danas u Skoplju o integraciji te zemlje u NATO i EU.

Saopšteno je da su se saglasili da posvećenost reformama, posebno vladavine prava, kao i suzbijanju korupcije, predstavlja "pravi odgovor na postojeće izazove".

Članstvo Severne Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u NATO koje je na pragu, predstavlja, kako je saopšteno, potvrdu spoljnopolitičkog angažmana Skoplja, političke volje i institucionalne posvećenosti izgradnji modernog demokratskog drustva.

Dimitrov je zahvalio za kontinuiranu podršku SAD ostvarivanju aspiracija njegove države za prijem u NATO i EU.

Palmer će se danas sastati i s predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.