PUTIN ODGOVORIO NA PITANJE KOJE MUČI VEĆINU SRBA: Evo zašto nije sprečena NATO agresija 1999. godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN ODGOVORIO NA PITANJE KOJE MUČI VEĆINU SRBA: Evo zašto nije sprečena NATO agresija 1999. godine!

"Uspostavlja se ravnoteža i poštovanje međunarodnog prava u svetu..."

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali pokušaji uspostaljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća, a kao primer delovanja samo jednog centra moći naveo je bombardovanje nekadašnje Jugoslavije.

- To je neizbežno. Propali su pokušaji da se napravi unipolarni svet. Već živimo u drugačijem dobu. Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s odbranom svojih interesa, moramo da poštujemo interese drugih. Tako ćemo graditi odnose s kolegama - kazao je Putin u intervjuu ruskoj televiziji NTV.

Predsednik Rusije je prokomentarisao to što je Zapad često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, na primer tokom "nezakonitog bombardovanja Jugoslavije od strane NATO" 1999. i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u Bosni i Hercegovini 1995.

- Odgovor je veoma jednostavan: slušali su samo snažne glasove... Situacija se menjala. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja - zaključio je Putin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.