PRVE REAKCIJE PENTAGONA NA RUSKE PORUKE ŠVEDSKOJ I FINSKOJ! Da li se bližimo sukobu dve nuklearne VELESILE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 14:09

PRVE REAKCIJE PENTAGONA NA RUSKE PORUKE ŠVEDSKOJ I FINSKOJ! Da li se bližimo sukobu dve nuklearne VELESILE?

Finska i Švedska su stavile do znanja da žele u NATO. Reakcija Moskve je da neće sedeti skrštenih ruku, a sad se oglasio i Pentagon.

Zvanični Pentagon je naime saopštio da su pretnje Moskve na najavu Finske i Švedske da će ući u NATO veoma zabrinjavajuće.

Sjedinjene Američke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Države su spremne da, ukoliko bude bilo potrebno, snabdeju Finsku i Švedsku vojnom opremom dok čekaju da budu primljene u NATO, izjavio je portparol Pentagona.

Podsetimo, od početka rata u Ukrajini Finska i Švedska su, nakon višedecenijske vojne neutralnosti, povukle drastičan potez i izjasnile se da žele da postanu članice Alijanse, a Moskva je odmah reagovala upozorenjem da neće tolerisati NATO na svojim granicama jer će se to smatrati direktnom pretnjom.

Ako SAD zaista snabdeju Finsu i Švedsku dodatnom vojskom odgovor Rusije mogao bi biti žestok.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.