Opozicija: Nelegitimni parlament ne može odlučivati o NATO-u

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: Nelegitimni parlament ne može odlučivati o NATO-u

Opozicione stranke, osim SDP-a, ukazale su da nelegitimni parlament ne može donijeti odluku o ulasku Crne Gore u NATO.

„Mi se nadamo da neće biti tog glasanja u parlamentu, da će vlast ozbiljnije shvatiti značaj ove teme. A vjerujem i međunarodni faktori koji rizikuju kompromitaciju ukoliko prihvate lokalne dilove. Sasvim izvjesno neće Demos biti u parlamentu iz dva razloga, prvo bojkotujemo ga, a drugo što ta odluka neće biti legitimna. U svakom slučaju, neće biti stabilna„, kazao je lider  Demosa Miodrag Lekić.

Izvjesno je da ni SNP i DF neće biti u zgradi parlamenta kada se bude glasalo o NATO.

„Što se tiče Demokratskog fronta, kako to ona prva riječ i kaže, mi ćemo da budemo s narodom, a narod neće biti u Skupštini, jer tamo ne sjede njihovi predstavnici, jer ne odlučuje se o nečemu što želi narod Crne Gore. Znači li to ispred – to znači, tamo gdje bude„, rekao je potpredsjednik NOVE Slaven Radunović u izjavi Televiziji Crne Gore.

„Ukoliko se prenebregne i ignoriše volja građana i odluka o ulasku u NATO pakt donese u nelegitimnom parlamentu, onda će SNP biti tamo gdje je i uvijek bio, uz narod Crne Gore„, kaže portparolka te partije Slađana Kaluđerović.

Iz URE je, takođe, saopšteno da neće prekinuti bojkot parlamenta zbog NATO-a.

„URA će biti tamo gdje je od 16. oktobra, dakle, biće u bojkotu parlamenta koji koji je nastao zbog neligitimnih izbora„, rekao je Dritan Abazović.

S druge strane, SDP prekida bojkot zbog NATO-a.

„Toga dana ćemo biti u Skupštini, glasaćemo za NATO, to je naš programski cilj. Jedini se 25 godina zalažemo za NATO. Nakon toga, naravno, nastavljamo bojkot„, kaže SDP-ov Ivan Vujović.

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.