OGLASILA SE RUSIJA: Američke vojne vežbe u Evropi destabilizuju situaciju u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 18:51

OGLASILA SE RUSIJA: Američke vojne vežbe u Evropi destabilizuju situaciju u svetu

Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Komentarišući američke vojne vežbe u okviru zajedničkih nuklearnih misija NATO-a "Otporno podne", Zaharova je istakla da su ovi manevri navodno podrazumevali obuku za upotrebu nuklearnog oružja u okviru takozvanih zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nuklearnih misija alijanse. U vežbama su učestvovali lovci-bombarderi iz niza zemalja, opremljeni za primenu američkog nuklearnog oružja u Evropi, dodala je ona.

- Pri tome, raspoređeno američko nuklearno oružje ne samo što ostaje u Nemačkoj, već i u Belgiji, Holandiji, Italiji, kao i u Turskoj. Amerikanci modernizuju svoje nuklearne avio-bombe, a evropske članice NATO-a – avione koji nose takvo oružje - podsetila je Zaharova.

- Još jednom smo primorani da istaknemo da u kriznoj situaciji na polju kontrole naoružanja neograničeno nagomilavanje vojnih potencijala pojedinih država i njihovih saveznika, kao i njihovih saveza, i posebno apsolutno drska praksa vežbanja nuklearnih misija nanosi štetu međunarodnoj bezbednosti i destabilizuje situaciju u svetu, a može dovesti do katastrofalnih posledica - istakla je portparolka.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova: Apsolutno drska praksa vežbanja nuklearnih misija nanosi štetu međunarodnoj bezbednosti i destabilizuje situaciju u svetu

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2020, 11:17

Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova..   „Pri tome, raspoređeno američko nuklearno oružje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.