ODUSTANI OD NATO U Turskoj pokrenuta kampanja za izlazak zemlje iz Alijanse

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 08:37

"ODUSTANI OD NATO" U Turskoj pokrenuta kampanja za izlazak zemlje iz Alijanse

U većim gradovima Turske, partija Vatan ("Otadžbina") je pokrenula veliku kampanju za povlačenje zemlje iz NATO-a, piše list Aydınlık.

Generalni sekretar stranke Dogu Perinček smatra da će istupanje Turske iz Severnoatlantske alijanse pozitivno uticati na ekonomsku budućnost zemlje.

"Otadžbina" nije zastupljena u Velikoj narodnoj skupštini Turske. Predstavnici ove partije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aktivno pozivaju na blisku saradnju Turske sa evroazijskim prostorom, a priznaju i Krim kao ruski.

- Kampanja "Odustani od NATO-a!", koju je pokrenula partija Vatan širom zemlje, naišla je na interesovanje svih slojeva društva - navodi se u novinskom članku.

Napominje se da su akciju podržali i obični građani koji su došli da potpišu inicijativu postavljenu na gradskim i okružnim trgovima.

Ranije je saopšteno da je Državna duma obećala da će nastaviti da bude prijatelj sa Turskom, koja je pristala na ulazak Finske u NATO.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.