ODGOVOR RUSIJE NA POČETAK OPERACIJA NATO U SVEMIRU: Pomno ćemo pratiti sve šta se zbiva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODGOVOR RUSIJE NA POČETAK OPERACIJA NATO U SVEMIRU: Pomno ćemo pratiti sve šta se zbiva!

Rusija će pažljivo slediti akcije NATO-a u svemiru i istovremeno poziva zemlje Alijanse da podrže napore Moskve koje preduzima u cilju sprečavanja trke u naoružanju u svemiru, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Takva saopštenja izazivaju zabrinutost. Vojni planovi Alijanse imaju za cilj postizanje superiornosti u svim sredinama sa svim posledicama koje nosi militarizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i eskalacija tenzija. Sada je NATO stigao i do svemira. Mi ćemo pomno pratiti kako će se manifestovati tvrdnje sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga kada je reč o tome da organizacija nema nameru da razmešta oružje u svemiru - istakla je ona.

Zaharova je naglasila da Moskva poziva zemlje NATO-a da podrže napore Rusije, koja pokušava da spreči trku u naoružanju u svemiru, koja bi na najnegativniji način mogla da utiče na međunarodnu bezbednost i stratešku stabilnost.

- Polazimo od činjenice da pretvaranje svemira u arenu oružanog sukoba ne bi odgovaralo interesima bezbednosti nijedne zemlje na svetu, uključujući i zemlje NATO-a - zaključila je ona.

Juče je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio da je NATO doneo odluku da započne operativnu delatnost u svemiru, ali bez razmeštanja oružja u tom prostoru.

- Danas smo doneli još jednu važnu odluku. Složili smo se da svemir treba da postane nova sfera za izvođenje operacija. Ali mi nemamo nameru da raspoređujemo oružje u svemiru - NATO je odbrambena organizacija - istakao je Stoltenberg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NATO POTVRDIO - POČINJEMO OPERACIJE U SVEMIRU! Čeka se reakcija Rusije i Kine

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019

Saopštenje stiglo posle sastanka ministara spoljnih poslova zemalja-članica NATO-a...NATO je doneo odluku da započne operativnu delatnost u svemiru, ali bez razmeštanja oružja u tom prostoru, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na pres-konferenciji nakon sastanka ministara spoljnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.