Novo zaoštravanje? Ignorišete crvene linije, sve je moguće

Izvor: B92, 22.Avg.2022, 07:39

Novo zaoštravanje? "Ignorišete crvene linije, sve je moguće"

Dodatno se zaoštravaju odnosi NATO-a i Rusije. Nova upozorenja stižu iz Moskve.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ocenio je kao izuzetno rizičnu destruktivnu politiku NATO-a kojom ignoriše "crvene linije" koje je obeležila Moskva.

On je u intervjuu za ruski list Izvestija rekao da to vodi daljoj eskalaciji koja može dovesti do ti do do vojnog sukoba nuklearnih sila sa teškim posledicama.

Rjabkov je ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na rizike upotrebe nuklearnog oružja i ukazao da zemlje sa nuklearnim arsenalom moraju da se pridržavaju postulata o neprihvatljivosti međusobnog rata.

„Sa zaoštravanjem ukrajinske krize, koja je nastala krivicom kijevskog režima i njegovih zapadnih pokrovitelja, ova poruka ne samo da nije izgubila na aktuelnosti, već je dobila i dodatni značaj“, naglasio je Rjabkov.

On je podsetio da ruska doktrina hipotetički dozvoljava upotrebu nuklearnog arsenala isključivo kao odgovor na agresiju upotrebom oružja za masovno uništenje protiv same Rusije i njenih saveznika ili u slučaju kada je ugroženo samo postojanje zemlje.

„Drugim rečima, upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije moguća je samo kao odgovor na napad - za samoodbranu u vanrednim okolnostima. Tu nema mesta nagađanjima i fantazijama“, rekao je Rjabkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rjabkov: Ignorisanje crvenih linija Moskve rizično

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2022

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ocenio je kao izuzetno rizičnu destruktivnu politiku NATO-a kojom ignoriše "crvene linije" koje je obeležila Moskva...On je u intervjuu za ruski list Izvestija rekao da to vodi daljoj eskalaciji koja može dovesti do ti do do vojnog sukoba nuklearnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.