Na današnji dan i radio-amateri su zaratili sa NATO-om

Blog: Peđina beležnica, 24.Mar.2018, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnji dan i radio-amateri su zaratili sa NATO-om

Izvor: https://pedja.supurovic.net/na-danasnji-dan-i-radio-amateri-su-zaratili-sa-nato-om

24. mart 1999. godine ostaće upamćen u istoriji Jugoslavije i Srbije. Tada se desilo nezamislivo – jedna velika i moćna vojna alijansa je, zbog političkih ciljeva moćnika koji njom upravljaju, izvršila vojnu agresiju na Jugoslaviju. Napad je izvršen bez odobrenja Saveta bezbednosti i kršenjem međunarodnih propisa.
Agresija je vršena nečasno i nevojnički, agresijom po civilnim ciljevima. Napadači iz 19 država su upotrebili daleko veću vojnu silu od one kojom je raspolagala Jugoslavija za odbranu.
Radio-amateri su vrlo brzo uspostavili Radio-mrežu zaopasnost. To je službena radio-mreža koju radio-amateri uspostavljaju u slučajevima vanrednih situacija. Njena namena ja da posluži kao alternativni sistem veza drugi službama u sistemu vanrednih situacija. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: Radio-amateri u vanrednim situacijama – zemljotres u Nepalu Međunarodni dan radio-amatera, 18. april #ward2015 #radioamateri Radio-amaterizam: Saradnja sa lokalnom zajednicom

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.