NEĆE VAS ZAŠTITITI NATO BAZE Moskva upozorila Švedsku i Finsku o posledicama pristupanja NATO

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 08:11

"NEĆE VAS ZAŠTITITI NATO BAZE" Moskva upozorila Švedsku i Finsku o posledicama pristupanja NATO

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin prokomentarisao je predloge gradonačelnika finske Lapenrante da se baza NATO-a locira u tom gradu u Finskoj. Gradonačelnik smatra da će takva odluka stvoriti osećaj sigurnosti.

- Vara se. U slučaju izbijanja neprijateljstava, udari se prvenstveno nanose na vojnu infrastrukturu neprijatelja - napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, razmeštanje baza Severnoatlantske alijanse >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neće zaštititi ni Finsku ni Švedsku, naprotiv, ugroziće stanovnike gradova u kojima će se nalaziti vojna infrastruktura.

Ranije je Vladimir Džabarov, prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za spoljne poslove, rekao da bi razmeštanje NATO baza u Finskoj moglo da dovede do oružanog sukoba.

Alijansa je 29. juna na samitu u Madridu odobrila ulazak Švedske i Finske u NATO. Očekuje se da će strane nakon dobijanja poziva za ulazak u Alijansu morati da se dogovore o uslovima ulaska. Švedska i Finska će postati članice NATO-a kada parlamenti svih zemalja članica alijanse ratifikuju ovu odluku.

Turska je ranije pristala na ulazak Finske i Švedske u Alijansu. Ankara je blokirala njihovo pristupanje od 18. maja zbog podrške kurdskim organizacijama, koje turska strana smatra teroristima.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Volodin: Raspoređivanje NATO baza neće zaštititi ni Finsku ni Švedsku, već naprotiv

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2022

Postavljanje baza Severnoatlantske alijanse neće zaštititi Finsku i Švedsku, već će, naprotiv, samo ugroziti lokalno stanovništvo, rekao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin. Ranije je Kimo Jarvu, gradonačelnik Lapenrantea, u finskom regionu Južne Karelije koji se graniči sa Rusijom,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.