NATO odgovorio Rusiji

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 16:08

NATO odgovorio Rusiji

NATO je danas saopštio da je primio "k znanju" komentare ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o prekidu komunikacija sa Severnoatlanskom alijansom,

Ali, iz Brisela dodaju da im nije stigao zvaničan dopis o gašenju ruske diplomatske misije u sedištu NATO.

"Primili smo k znanju komentare Lavrova koje je rekao pred novinarima, ali zasad nismo dobili ništa zvanično po pitanju koje je pokrenuo", izjavio je portparol NATO, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ranije u toku dana, Lavrov je rekao da će suspendovati aktivnosti u NATO od sledećeg meseca kao odgovor na to što je Severnoatlantska alijansa izbacila osam Rusa iz ruske misije u Briselu.

Lavrov je dodao da će rusko osoblje pri misiji NATO u Moskvi izgubiti akreditacije od 1. novembra i da će Alijansa moći da komunicira sa Rusijom putem njene ambasade u Briselu ukoliko bude potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.