NATO: Saradnja između Srbije i Rusije ne predstavlja opasnost za Kosovo

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Saradnja između Srbije i Rusije ne predstavlja opasnost za Kosovo

Saradnja između Srbije i Rusije ne predstavlja nikakvu opasnost za Kosovo, rekli su tokom posete bazi Kfora u Prištini zamenik vrhovnog komandanta savezničkih NATO snaga za Evropu, general Džejms Everard i komandant združenih NATO snaga u Napulju, admiral Džejms Fogo, prenosi Tanjug.

„Odnos Srbije i Rusije je pitanje suvereniteta dve države i Srbija može sama da odluči sa kim želi bilateralnu saradnju i kakve odnose želi da ima“, saopštili su NATO komandanti Everard i Fogo.

„Srbija je zemlja koja ima istorijske veze sa Rusijom, tako da mislim da je nepotrebno da Kosovo bude zabrinuto zbog njihove saradnje. Ovo je svet gde su ljudi povezani i trenutno mislim da ne postoji nikakva pretnja“, kazao je Everard.

Kada je reč o transformaciji "Bezbednosnih snaga Kosova" u oružane snage, komandant združenih NATO snaga u Napulju kaže da je to prihvatljivo jedino kroz ustavne promene.

„NATO je bio ovde pre nekoliko meseci i oni su jasno rekli da ukoliko dođe do transformacije vojske kroz ustavne promene, onda je to prihvatljivo. Ustavne promene znače da treba da postoji amandman i ukoliko se to dogodi, NATO će napraviti procenu svog odnosa sa Kosovom“, rekao je Fogo.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.