NATO PRAVI NOVU TAMPON ZONU Ukrajina gradi dve nove baze na granici sa Rusijom i Donbasom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2020, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO PRAVI NOVU "TAMPON ZONU" Ukrajina gradi dve nove baze na granici sa Rusijom i Donbasom!

Ukrajinski ministar odbrane Andrej Zagarodnjuk je u intervjuu za "Kijev post" rekao da se u Ukrajini modernizuje vojna infrastruktura u skladu sa zahtevima Alijanse.

Oružane snage Ukrajine aktivno rade na usvajanju standarda NATO i prva faza reforme vojske je završena, a  dve nove vojne baze po standardima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO biće podignute u Mariupolju i Severnodonjecku, praktično na nekoliko kolometara od granice s Rusijom i Donbasom, navode ruski mediji.

Prema mišljenju ukrajinskog rukvodstva, dve nove baze će biti granično utvrđenje NATO na jugo-istoku.

Podseća se da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na sastanku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom krajem januara rekao da je Ukrajina spremna da jača saradnju sa SAD u sferi odbrane  i bezbednosti i da razmatra mogućnost kupovine novog oružja, navodeći ugovor o kupovini protivtenkovski raketni kompleks "dževelin".

Ukrajinski amabsador u SAD Vladimir Jeljčenko izjavio je nedavno da Vašington ove godine planira da za Kijev izdvoji više od milijarde dolara pomoći , od čega će vojan pomoć iznositi 365 miliona dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ukrajina premešta vojne baze prema granici sa Rusijom i Donbasom

Izvor: B92, 10.Feb.2020

Kijev je završio prvu fazu vojne reforme prema standardima NATO, a planira se i ponovno uspostavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine...Ovo su saopštile Oružane snage Ukrajine, piše Sputnjik...Prema saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine - započet je aktivan prelazak na standarde...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.