NATO: O mandatu Bezbednosnih snaga konsultovati sve zajednice na Kosovu

Izvor: Beta, 17.Okt.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: O mandatu Bezbednosnih snaga konsultovati sve zajednice na Kosovu

Važno je reći da prilikom pokretanja bilo kakvih inicijativa u vezi sa mandatom Bezbednosnih snaga Kosova treba u potpunosti konsultovati sve zajednice na Kosovu, kao i sve NATO saveznike, izjavio je za Danas zvaničnik NATO iz Brisela koji je želeo da ostane anoniman.Taj zvaničnik je rekao da NATO podržava razvoj Bezbednosnih snaga Kosova u okviru svog aktuelnog mandata i da su Bezbednosne snage Kosova profesionalne snage i izvor regionalne stabilnosti.Zvaničnik NATO to je rekao odgovarajući na pitanje kako Alijansa gleda na najave o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku, koje ovih dana učestalo stižu iz Prištine.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

NATO: Kosovske vlasti odlučuju o vojsci

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018

Pozicija NATO je jasna - transformacija bezbednosnih snaga Kosova u vojsku je pitanje o kojem treba da odluče kosovske vlasti, piše list Danas pozivajući se na nezvanične izvore u NATO...Zvaničnik NATO koji je želeo da ostane anoniman rekao je da NATO podržava razvoj bezbednosnih snaga Kosova...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.