NATO: Ne znamo što se Srbija ljuti na Crnu Goru!

Izvor: BKTV News, 10.Jul.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Ne znamo što se Srbija ljuti na Crnu Goru!

Potpuno je logično da članovi NATO učestvuju u misijama Kfora, Srbija traži da ta misija ostane na Kosovu i zato mi je nelogično da se neko buni protiv slanja oficira u tu misiju, rekao je neimenovani zvaničnik iz NATO.

On je to rekao povodom vesti da su pojedini zvaničnici Vlade Srbije izrazili ljutnju i ocenili da je neprijateljski čin Crne Gore da pošalje svoje oficire u misiju Kfora na Kosovu.

Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izjavila je danas u Briselu da se KFOR neće povući sa Kosova, a da će na predstojećem samitu NATO biti reči o posvećenosti nastavku misije KFOR-a.

NATO zvaničnik je ponovio da Alijansa poštuje odluku Srbije da ostane neutralna.

Govoreći o Rusiji, izvor lista je rekao da se zalaže za dobre odnose sa tom zemljom, ali da NATO ne želi da vidi kako se Moskva meša u unutrašnje stvari država na Balkanu, navodeći kao primer pokušaj puča u Crnoj Gori i uticaj na politiku u Skoplju.

Podsetimo, šaljući vojnike na Kosovo i Metohiju, ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je da Crna Gora nije izdala Kosovo, jer Kosovo nije deo Crne Gore već samostalna država, kao i da Crna Gora nije izdala Srbiju, jer Crna Gora nije deo Srbije da bi mogla da izda Srbiju.

Ministar odbrane Aleksandar Vullin poručio je da Kosovo nije država, već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Zvaničnik NATO-a: Nije mi jasno što se Srbija ljuti na Crnu Goru

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2018

Potpuno je logično da članovi NATO-a učestvuju u misijama Kfora, Srbija traži da ta misija ostane na Kosovu i zato mi je nelogično da se neko buni protiv slanja oficira u tu misiju, rekao je neimenovani zvaničnik NATO-a...On je to rekao za "Blic" povodom vesti da su pojedini zvaničnici Vlade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.