NATO Makedoncima: Prvo smislite ime države, pa tek onda poziv u članstvo!

Izvor: BKTV News, 18.Jan.2018, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO Makedoncima: Prvo smislite ime države, pa tek onda poziv u članstvo!

NATO će Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju pozvati u svoje članstvo tek kada Skoplje i Atina budu postigli obostrano prihvatljivo rešenje oko imena te države, izjavio je generalni sekretar zapadne vojne alijanse Jens Stoltenberg, u intervjuu agenciji MIA.

Upitan da li će Skoplju, na sledećem samitu NATO-a u Briselu, biti upućen poziv za članstvo bez prethodnog rešenja pitanja imena, odnosno pod privremenom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << oznakom BJRM, Stoltenberg je bio kategoričan da se stav NATO-a nije promenio.

Pobuna makedonskog predsednika: Neću da mi drugi zvanični jezik bude albanski!

FOTO: Tanjug/AP/Henrik Montgomery

"Ne. Stav NATO-a je nepromenjen. Sve odluke u NATO-u donose se na osnovu konsenzusa između svih NATO saveznika. Na samitu u Bukureštu i na svim drugim narednim samitima, oni su se saglasili da će NATO vašoj zemlji uputiti poziv za članstvo nakon što se postigne obostrano prihvatljivo rešenje za pitanje imena, pod okrljem Ujedinjenih nacija", rekao je on.

Novo ime Makedonije - Republika Nova Makedonija?

Stoltenberg, koji uskoro stiže u prvu zvaničnu posetu BJRM, takođe je rekao da pozdravlja obnovu pregovora između Skoplja i Atine.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.