Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mičel: Makedonija treba da se ponosi Prespanskim dogovorom

Visoki funcioner Stejt departmenta Ves Mičel ocenio je su Prespanski dogovor i predstojeći ulazak Makedonije u NATO istorijski trenuci i da će imati pozitivan uticaj na stabilnost i prosperitet regiona.

"Postizanje Prespanskog dogovora i njegovo izvesno stupanje na snagu, prosleđeno učlanjivanjem u NATO, istorijski su trenuci izuzetniih dostignuća, kojima Makedoniija treba da se ponosi", rekao je Mičel u razgovri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa šefom makedonske diplomatije Nikolom Dimitrovim u Vašingtonu.

Mičel je, kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih posova Makedonije, posebno naglasio očekivanje da će ta dostignuća imati pozitivan uzicaj na stabilnost i prosperitet celog regiona.

Dimitrov je Mičela upoznao sa aktuelnostima oko primene Prespanskog dogovora (o rešavanju spora sa Grčkom oko imena) i predstojećim aktivnostima oko ratifikacije Pristupnog protokola za članstvo Makedonije u NATO.

Makedonski ministar spoljnih poslova izrazio je očekivanje da će ubrzo uslediti ratifikacija tog dokuemta u Senatu SAD.

Dimitrov se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Vašingtonu, tokom koje će imati više susreta sa predstavnicima američke administracije, Kongresa i "tink-tenk" organizacija, a učestvovače i na ministarkom sastanku Globalne koalicije za borbu protiv terorističke Islamske države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mičel: Makedonija treba da se ponosi Prespanskim dogovorom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2019

Visoki funcioner Stejt departmenta Ves Mičel ocenio je su Prespanski dogovor i predstojeći ulazak Makedonije u NATO istorijski trenuci i da će imati pozitivan uticaj na stabilnost i prosperitet regiona. "Postizanje Prespanskog dogovora i njegovo izvesno stupanje na snagu, prosleđeno učlanjivanjem...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.