NATO: Ruski 9M729 veliki rizik za našu bezbednost

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Ruski 9M729 veliki rizik za našu bezbednost

Brisel -- NATO je formalno optužio Rusiju za kršenje Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) iz 1987.

Tim sporazumom se Evropa oslobodila nuklearnih raketa postavljenih na kopnu, a NATO je u saopštenju podržao optužbe SAD da je Rusija kršila sporazum.

"Saveznici su zaključili da je Rusija razvila i na terenu postavila raketni sistem 9M729, čime se krši sporazum INF i predstavlja značajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rizike po evroatlantsku bezbednost", navodi se u saopštenju izdatom posle sastanka ministara spoljnih poslova država članica NATO.

U njemu stoji da ministri "snažno podržavaju to što su SAD utvrdile da Rusija vrši materijalno kršenje obaveza preuzetih prema sporazumu INF".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO PRIZNAO DA SE PLAŠI OVE PUTINOVE ZVERI: Moćno oružje postavljeno na teren! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2018

NATO je danas formalno optužio Rusiju za kršenje Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) iz 1987, kojim se Evropa oslobodila nuklearnih raketa postavljenih na kopnu, i u saopštenju podržao optužbe SAD da je Rusija kršila sporazum..- Saveznici su zaključili da je Rusija razvila i na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.