Lavrov: Napad na kinesku ambasadu u Beogradu možda nameran

Izvor: RTS, 22.Mar.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Napad na kinesku ambasadu u Beogradu možda nameran

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da je napad na kinesku ambasadu u Beogradu, tokom NATO bombardovanja Jugoslavije, možda bio nameran.
"Mislim da je bio slučajan incident, ali nisam potpuno siguran", rekao je Lavrov u intervjuu za dokumentarac En-Ti-Vija pod nazivom "Okret za 180 stepeni iznad Atlantika".

Govoreći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o mogućnosti međunarodne istrage protiv predstavnika NATO-a u vezi sa smrću civila, udarima na civilna postrojenja i korišćenje osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja SRJ, Lavrov je rekao da zapadne zemlje prikrivaju zločine počinjene tokom bombardovanja.
"Mislim da je Zapad činio i da će nastaviti da čini sve što može da to spreči. Što se tiče zabranjene municije, Srbi vode istragu. Kada bude okončana, videćemo šta može da se učini da bi se osiguralo da zločin ne prođe bez kazne. Želeo bih da ponovim, ne vidim nikakvu šansu da međunarodne agencije koje uključuju Zapad i u kojima se zapadni glasovi računaju, na to pristanu. Učiniće svaki mogući napor da to spreče", rekao je Lavrov.
Bomba je pogodila ambasadu Kine u Beogradu 7. maja 1999. godine. Tada su poginula tri službenika kineske ambasade. NATO je saopštio da je to bila greška, dok su analize nekih drugih institucija pokazale da je ambasada bila meta napada.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lavrov: NATO udar na kinesku ambasadu u Beogradu možda bio namjeran

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2019

MOSKVA - Vazdušni udar NATO na kinesku ambasadu u Beogradu 7. maja 1999. godine možda je bio namjeran, izjavio je u dokumentarcu ruske televizije NTV "Okret za 180 stepeni iznad Atlantika" ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenosi TASS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.