Izvor: RTS, 29.Maj.2022, 13:41

Kurti: Pripremamo se za aplikaciju za članstvo u NATO-u i EU

Premijer i lider vladajućeg "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti najavio je danas da se vlasti u Prištini pripremaju za prijavu u članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.
Aljbin Kurti obratio se na skupu Stalnog saveta vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" u Prištini.

"Podneli smo zahtev za članstvo u Savetu Evrope. Naše članstvo u SE je dodatna vrednost za savet i prilika za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo da ostvari dalji napredak u oblasti pravosuđa. Vršimo pripreme za podnošenje zahteva za članstvo u Partnerstvu za mir u okviru NATO-a, a prijavićemo se i za članstvo u EU", najavio je Kurti.
Naveo je da je minula godina njegove vlade bila prilično izazovna, pominjući pandemiju, energetsku krizu, rat u Ukrajini i mnoga druga pitanja.
Kurti je dodao, preneli su mediji na albanskom, da su tokom ove godine, pored izazova, napredovali u nekoliko oblasti.
"Obeležili smo ekonomski rast, preduzeli smo važne korake u jačanju pravosudnog sistema, borili smo se protiv kriminala i korupcije, imali smo napredne saveze i ojačali odnose sa prijateljskim državama. Kosovo je postalo svetionik demokratije u regionu", tvrdi Kurti.
Osvrćući se na posetu SAD, Kurti je rekao da se sastao sa sedam senatora i 12 kongresmena i sedam visokih zvaničnika američke vlade.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kurti: Pripremamo se za članstvo u Partnerstvu za mir i u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2022

Predsednik Kosova i lider pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je danas da se vlasti u Prištini pripremaju za prijavu za članstvo u Partnerstvu za mir u okviru NATO-a, i za članstvo u Evropskoj uniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.