Koštalo ih države, jezika i identiteta: Ivanov nije prisustvovao podizanju NATO zastave

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštalo ih države, jezika i identiteta: Ivanov nije prisustvovao podizanju NATO zastave

Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov danas nije prisustvovao svečanoj ceremoniji povodom podizanja NATO zastave ispred zgrade vlade u Skoplju, prenosi TV Telma.

Iz kabineta predsednika najpre je bilo saopšteno da on nije dobio pozivnicu, a kasnije su potvrdili da je stigla, ali sa zakašnjenjem.

Na te navode nije bilo komenatara iz makedonske vlade, osim tvrdnje da je Ivanov bio uredno pozvan, kao i svi ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnici vlasti i diplomate.

Ivanov je prošle nedelje "čestitao" građanima Makedonije potpisivanja Protokola o prijemu Makedonije u NATO, uz opasku da je taj prijem "koštao" državu i građane odustajanje od ustavnog imena, nacionalnog identita i makedonskog jezika.

Ivanov je, inače, prošle godine odbio da potpiše ukaz o stupanju na snagu Prespanskog sporazuma, što je bio uslov za učlanjenje u NATO.

Današnjoj ceremoniji podizanja zastave NATO, osim Ivanova, nisu prisustvovali ni lideri najveće opozicione stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski i najveće albanske stranke u Makedoniji DUI Ali Ahmeti, kao ni poglavar Makedonske pravoslavne crkve arhiepiskop Stefan i bivši predsednik države Branko Crvenkovski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.